Katkarapurisotto

Silppua sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää riisit ja kuullota, kunnes läpikuultavia.

Lisää viini ja anna kiehahtaa.

Lisää n. 1/3 kasvisliemestä ja anna kiehua kevyesti poreillen, kunnes lientä on enää vähän jäljellä.

Lisää toinen 1/3 liemestä ja anna jälleen kiehua vähiin.

Lisää loput liemestä ja tarkista kypsyyttä maistamalla.

Riisi on kypsää vähän merkistä riippuen n. 50 minuutin jälkeen. 45 minuutin kiehumisen jälkeen lisää jäiset herneet ja katkaravut.

Anna liemen kiehua melko vähiin, varo, ettei risotto pala pohjaan.

Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää voi sekä raastettu parmesaani.

Sekoita.

Huom! sekä kasvisliemi että parmesaani ovat suolaisia, joten suolan lisäämiselle tuskin on tarvetta.

Risoton pitää olla kermaista ja paksua, ei lainkaan vetistä, siksi liemen tulee kiehua lähes kokonaan pois.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kuivan valkoviinin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 13g111kcal0g0g12.5g0g
Täysjyväriisi 188g629kcal11.4g134.1g1.3g13.9g
Valkoviini kuiva 63g43kcal0.2g0.4g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 627g58kcal1.8g2.6g4.5g0.3g
Katkarapu 94g64kcal13.6g0g1g0g
Herne 38g26kcal1.9g3.5g0.2g1.2g
Parmesaani raaste, Somerfield19g73kcal6.2g0g5.3g0g
Oivariini, 60 (100g)6.3g35kcal0.1g0.1g3.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2130g2088kcal70.8g283.2g57.2g31.4g
Valittu annoskoko1065g1044kcal35.4g141.6g28.6g15.7g
Annoskoko puolitettuna533g522kcal17.7g70.8g14.3g7.9g
Arvot/100g100g98kcal3.3g13.3g2.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=167354