Katkarapurisotto

Silppua sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää riisit ja kuullota, kunnes läpikuultavia.

Lisää viini ja anna kiehahtaa.

Lisää n. 1/3 kasvisliemestä ja anna kiehua kevyesti poreillen, kunnes lientä on enää vähän jäljellä.

Lisää toinen 1/3 liemestä ja anna jälleen kiehua vähiin.

Lisää loput liemestä ja tarkista kypsyyttä maistamalla.

Riisi on kypsää vähän merkistä riippuen n. 50 minuutin jälkeen. 45 minuutin kiehumisen jälkeen lisää jäiset herneet ja katkaravut.

Anna liemen kiehua melko vähiin, varo, ettei risotto pala pohjaan.

Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää voi sekä raastettu parmesaani.

Sekoita.

Huom! sekä kasvisliemi että parmesaani ovat suolaisia, joten suolan lisäämiselle tuskin on tarvetta.

Risoton pitää olla kermaista ja paksua, ei lainkaan vetistä, siksi liemen tulee kiehua lähes kokonaan pois.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kuivan valkoviinin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 15g133kcal0g0g15g0g
Täysjyväriisi 226g755kcal13.7g160.9g1.6g16.7g
Valkoviini kuiva 75g52kcal0.2g0.5g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 752g70kcal2.2g3.1g5.4g0.4g
Katkarapu 113g77kcal16.3g0g1.2g0g
Herne 45g31kcal2.3g4.2g0.2g1.4g
Parmesaani raaste, Somerfield23g88kcal7.4g0g6.4g0g
Oivariini, 60 (100g)7.5g41kcal0.1g0.1g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2556g2505kcal85g339.8g68.6g37.8g
Valittu annoskoko1278g1253kcal42.5g169.9g34.3g18.9g
Annoskoko puolitettuna639g626kcal21.3g85g17.2g9.5g
Arvot/100g100g98kcal3.3g13.3g2.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=167354