Katkarapurisotto

Silppua sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää riisit ja kuullota, kunnes läpikuultavia.

Lisää viini ja anna kiehahtaa.

Lisää n. 1/3 kasvisliemestä ja anna kiehua kevyesti poreillen, kunnes lientä on enää vähän jäljellä.

Lisää toinen 1/3 liemestä ja anna jälleen kiehua vähiin.

Lisää loput liemestä ja tarkista kypsyyttä maistamalla.

Riisi on kypsää vähän merkistä riippuen n. 50 minuutin jälkeen. 45 minuutin kiehumisen jälkeen lisää jäiset herneet ja katkaravut.

Anna liemen kiehua melko vähiin, varo, ettei risotto pala pohjaan.

Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää voi sekä raastettu parmesaani.

Sekoita.

Huom! sekä kasvisliemi että parmesaani ovat suolaisia, joten suolan lisäämiselle tuskin on tarvetta.

Risoton pitää olla kermaista ja paksua, ei lainkaan vetistä, siksi liemen tulee kiehua lähes kokonaan pois.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kuivan valkoviinin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)26g7.1kcal0.3g1.3g0.1g0.4g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 18g155kcal0g0g17.5g0g
Täysjyväriisi 263g881kcal15.9g187.7g1.8g19.5g
Valkoviini kuiva 88g60kcal0.3g0.5g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 877g81kcal2.5g3.6g6.3g0.4g
Katkarapu 132g90kcal19g0g1.4g0g
Herne 53g36kcal2.7g4.9g0.2g1.6g
Parmesaani raaste, Somerfield26g102kcal8.7g0g7.5g0g
Oivariini, 60 (100g)8.8g48kcal0.1g0.1g5.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2982g2923kcal99g396.2g80.2g43.8g
Valittu annoskoko1491g1461kcal49.5g198.1g40.1g21.9g
Annoskoko puolitettuna746g731kcal24.8g99.1g20.1g11g
Arvot/100g100g98kcal3.3g13.3g2.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=167354