Katkarapurisotto

Silppua sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää riisit ja kuullota, kunnes läpikuultavia.

Lisää viini ja anna kiehahtaa.

Lisää n. 1/3 kasvisliemestä ja anna kiehua kevyesti poreillen, kunnes lientä on enää vähän jäljellä.

Lisää toinen 1/3 liemestä ja anna jälleen kiehua vähiin.

Lisää loput liemestä ja tarkista kypsyyttä maistamalla.

Riisi on kypsää vähän merkistä riippuen n. 50 minuutin jälkeen. 45 minuutin kiehumisen jälkeen lisää jäiset herneet ja katkaravut.

Anna liemen kiehua melko vähiin, varo, ettei risotto pala pohjaan.

Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää voi sekä raastettu parmesaani.

Sekoita.

Huom! sekä kasvisliemi että parmesaani ovat suolaisia, joten suolan lisäämiselle tuskin on tarvetta.

Risoton pitää olla kermaista ja paksua, ei lainkaan vetistä, siksi liemen tulee kiehua lähes kokonaan pois.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kuivan valkoviinin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 23g199kcal0g0g22.6g0g
Täysjyväriisi 338g1133kcal20.5g241.4g2.4g25g
Valkoviini kuiva 113g77kcal0.3g0.7g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 1128g105kcal3.3g4.6g8.1g0.6g
Katkarapu 169g116kcal24.4g0g1.9g0g
Herne 68g47kcal3.4g6.3g0.3g2.1g
Parmesaani raaste, Somerfield34g131kcal11.2g0g9.6g0g
Oivariini, 60 (100g)11g62kcal0.1g0.1g6.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3834g3758kcal127.2g509.4g103.6g56.6g
Valittu annoskoko1917g1879kcal63.6g254.7g51.8g28.3g
Annoskoko puolitettuna959g939kcal31.8g127.4g25.9g14.2g
Arvot/100g100g98kcal3.3g13.3g2.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=167354