Katkarapurisotto

Silppua sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää riisit ja kuullota, kunnes läpikuultavia.

Lisää viini ja anna kiehahtaa.

Lisää n. 1/3 kasvisliemestä ja anna kiehua kevyesti poreillen, kunnes lientä on enää vähän jäljellä.

Lisää toinen 1/3 liemestä ja anna jälleen kiehua vähiin.

Lisää loput liemestä ja tarkista kypsyyttä maistamalla.

Riisi on kypsää vähän merkistä riippuen n. 50 minuutin jälkeen. 45 minuutin kiehumisen jälkeen lisää jäiset herneet ja katkaravut.

Anna liemen kiehua melko vähiin, varo, ettei risotto pala pohjaan.

Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää voi sekä raastettu parmesaani.

Sekoita.

Huom! sekä kasvisliemi että parmesaani ovat suolaisia, joten suolan lisäämiselle tuskin on tarvetta.

Risoton pitää olla kermaista ja paksua, ei lainkaan vetistä, siksi liemen tulee kiehua lähes kokonaan pois.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kuivan valkoviinin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 25g222kcal0g0g25.1g0g
Täysjyväriisi 376g1259kcal22.8g268.2g2.6g27.8g
Valkoviini kuiva 125g86kcal0.4g0.8g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 1253g116kcal3.6g5.1g9g0.6g
Katkarapu 188g129kcal27.1g0g2.1g0g
Herne 75g52kcal3.8g7g0.3g2.3g
Parmesaani raaste, Somerfield38g146kcal12.4g0g10.7g0g
Oivariini, 60 (100g)13g69kcal0.1g0.1g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4260g4175kcal141.4g566g114.8g62.6g
Valittu annoskoko2130g2088kcal70.7g283g57.4g31.3g
Annoskoko puolitettuna1065g1044kcal35.4g141.5g28.7g15.7g
Arvot/100g100g98kcal3.3g13.3g2.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=167354