Katkarapurisotto

Silppua sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää riisit ja kuullota, kunnes läpikuultavia.

Lisää viini ja anna kiehahtaa.

Lisää n. 1/3 kasvisliemestä ja anna kiehua kevyesti poreillen, kunnes lientä on enää vähän jäljellä.

Lisää toinen 1/3 liemestä ja anna jälleen kiehua vähiin.

Lisää loput liemestä ja tarkista kypsyyttä maistamalla.

Riisi on kypsää vähän merkistä riippuen n. 50 minuutin jälkeen. 45 minuutin kiehumisen jälkeen lisää jäiset herneet ja katkaravut.

Anna liemen kiehua melko vähiin, varo, ettei risotto pala pohjaan.

Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää voi sekä raastettu parmesaani.

Sekoita.

Huom! sekä kasvisliemi että parmesaani ovat suolaisia, joten suolan lisäämiselle tuskin on tarvetta.

Risoton pitää olla kermaista ja paksua, ei lainkaan vetistä, siksi liemen tulee kiehua lähes kokonaan pois.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kuivan valkoviinin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 40g354kcal0g0g40g0g
Täysjyväriisi 600g2009kcal36.4g428.1g4.2g44.4g
Valkoviini kuiva 200g137kcal0.6g1.2g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 2000g186kcal5.8g8.2g14.4g1g
Katkarapu 300g205kcal43.3g0g3.3g0g
Herne 120g83kcal6.1g11.2g0.5g3.7g
Parmesaani raaste, Somerfield60g233kcal19.8g0.1g17g0.1g
Oivariini, 60 (100g)20g110kcal0.2g0.2g12g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6800g6665kcal226g903.8g183g100.4g
Valittu annoskoko3400g3333kcal113g451.9g91.5g50.2g
Annoskoko puolitettuna1700g1666kcal56.5g226g45.8g25.1g
Arvot/100g100g98kcal3.3g13.3g2.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=167354