Katkarapurisotto

Silppua sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää riisit ja kuullota, kunnes läpikuultavia.

Lisää viini ja anna kiehahtaa.

Lisää n. 1/3 kasvisliemestä ja anna kiehua kevyesti poreillen, kunnes lientä on enää vähän jäljellä.

Lisää toinen 1/3 liemestä ja anna jälleen kiehua vähiin.

Lisää loput liemestä ja tarkista kypsyyttä maistamalla.

Riisi on kypsää vähän merkistä riippuen n. 50 minuutin jälkeen. 45 minuutin kiehumisen jälkeen lisää jäiset herneet ja katkaravut.

Anna liemen kiehua melko vähiin, varo, ettei risotto pala pohjaan.

Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää voi sekä raastettu parmesaani.

Sekoita.

Huom! sekä kasvisliemi että parmesaani ovat suolaisia, joten suolan lisäämiselle tuskin on tarvetta.

Risoton pitää olla kermaista ja paksua, ei lainkaan vetistä, siksi liemen tulee kiehua lähes kokonaan pois.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kuivan valkoviinin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 10g88kcal0g0g10g0g
Täysjyväriisi 150g502kcal9.1g107g1.1g11.1g
Valkoviini kuiva 50g34kcal0.2g0.3g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 500g46kcal1.5g2.1g3.6g0.3g
Katkarapu 75g51kcal10.8g0g0.8g0g
Herne 30g21kcal1.5g2.8g0.1g0.9g
Parmesaani raaste, Somerfield15g58kcal5g0g4.3g0g
Oivariini, 60 (100g)5g28kcal0.1g0.1g3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1700g1666kcal56.8g226g45.8g25.2g
Valittu annoskoko850g833kcal28.4g113g22.9g12.6g
Annoskoko puolitettuna425g417kcal14.2g56.5g11.5g6.3g
Arvot/100g100g98kcal3.3g13.3g2.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=167354