Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 30g268kcal0g0g30.3g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Tomaatti, tuore112g23kcal0.7g4.3g0.3g1.6g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 150g477kcal36.5g68.5g2.8g13.3g
Vesi749g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g2g0.1g0.3g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g11g44kcal0.3g2.2g3.8g0g
Korianteri, tuore, annos 20g15g3kcal0.3g0.6g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2340g1706kcal79.8g163.8g75.2g34.2g
Valittu annoskoko1170g853kcal39.9g81.9g37.6g17.1g
Annoskoko puolitettuna585g427kcal20g41g18.8g8.6g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171962