Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 61g537kcal0g0g60.7g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Tomaatti, tuore225g46kcal1.3g8.5g0.7g3.1g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 300g955kcal73.1g137g5.7g26.7g
Vesi1499g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g23g89kcal0.7g4.5g7.6g0g
Korianteri, tuore, annos 20g30g6kcal0.6g1.2g0.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4680g3413kcal159.8g327.4g150.6g68.6g
Valittu annoskoko2340g1706kcal79.9g163.7g75.3g34.3g
Annoskoko puolitettuna1170g853kcal40g81.9g37.7g17.2g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171962