Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 71g626kcal0g0g70.8g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g210g57kcal2.7g10.1g0.4g3.6g
Tomaatti, tuore262g53kcal1.6g10g0.8g3.7g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 350g1114kcal85.2g159.8g6.6g31.1g
Vesi1748g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 28g30kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g26g103kcal0.8g5.2g8.9g0g
Korianteri, tuore, annos 20g35g7kcal0.7g1.4g0.2g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5460g3981kcal186.4g382.2g175.8g80g
Valittu annoskoko2730g1991kcal93.2g191.1g87.9g40g
Annoskoko puolitettuna1365g995kcal46.6g95.6g44g20g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171962