Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 81g716kcal0g0g81g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Tomaatti, tuore300g61kcal1.8g11.4g0.9g4.2g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 400g1274kcal97.5g182.8g7.6g35.6g
Vesi2000g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 32g35kcal2.5g5.2g0.2g0.7g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g30g118kcal0.9g6g10.2g0g
Korianteri, tuore, annos 20g40g8kcal0.8g1.6g0.2g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6246g4554kcal213.2g437g201.2g91.6g
Valittu annoskoko3123g2277kcal106.6g218.5g100.6g45.8g
Annoskoko puolitettuna1562g1139kcal53.3g109.3g50.3g22.9g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171962