Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 91g805kcal0g0g91g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g270g73kcal3.5g12.9g0.5g4.6g
Tomaatti, tuore337g68kcal2g12.8g1g4.7g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 450g1432kcal109.6g205.5g8.5g40g
Vesi2248g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 36g39kcal2.8g5.9g0.2g0.8g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g34g133kcal1g6.7g11.5g0g
Korianteri, tuore, annos 20g45g9kcal0.9g1.8g0.2g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7020g5118kcal239.6g491.2g225.8g102.8g
Valittu annoskoko3510g2559kcal119.8g245.6g112.9g51.4g
Annoskoko puolitettuna1755g1280kcal59.9g122.8g56.5g25.7g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171962