Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 101g895kcal0g0g101.2g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Tomaatti, tuore375g76kcal2.2g14.2g1.1g5.2g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 500g1591kcal121.8g228.3g9.5g44.5g
Vesi2498g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 40g43kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g38g148kcal1.1g7.5g12.7g0g
Korianteri, tuore, annos 20g50g10kcal1g2g0.2g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7800g5687kcal266.4g545.8g251g114.2g
Valittu annoskoko3900g2844kcal133.2g272.9g125.5g57.1g
Annoskoko puolitettuna1950g1422kcal66.6g136.5g62.8g28.6g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171962