Valkosipulikermaperunat Special Al Meira

Kuori n.4 kg perunoita, kuorittuna n.2,5kg.

kolme isoa valkosipulin kynttä.

Raasta pala juustoa.

ota iso uunivuoka ja voitele öljyllä (n.10g), siivuta perunat n.0,5cm paksuisiksi ja laita n.800g kerroksissa vuokaan.

Jokaisen kerroksen päälle yksi valkosipulin kynsi pieneksi murskattuna, suolaa, mustapippuria, perunamaustetta ja aromimaustetta.

Kun kaikki perunat on siivutettu ja vuoassa, laita juustoraaste tasaisesti perunoiden päälle ja kaada pari purkkia kevytruokakermaa tasaisesti perunoiden päälle.

Laita uuniin reiluksi tunniksi 200C.

Nauti hyvän lihan tms. kera!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 200 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1111g846kcal20.9g172.1g2.2g11.1g
Valkosipuli 7.4g8kcal0.6g1.2g0g0.2g
Polar-juusto 15%53g136kcal16.3g0g7.9g0g
Flora kevyt ruoka 7%219g186kcal2.2g9.8g15.3g0g
Suola, annos 3g6.6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g4.4g10kcal0.5g1.7g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2800g2371kcal81g369.6g51g22.6g
Valittu annoskoko1400g1186kcal40.5g184.8g25.5g11.3g
Annoskoko puolitettuna700g593kcal20.3g92.4g12.8g5.7g
Arvot/100g100g85kcal2.9g13.2g1.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172536