Häränfilepihvit Special Laurendo Al Meira

Hanki hyvää ja mureaa häränsisäfileetä.

Pakastaminen murentaa lihaa entisestään.

Esim. Brasilialainen pampaksella vapaana juossut on ykköslihaa.

Leikkaa fileestä n.5 cm paksuja siivuja lihan syiden vastaisesti.

Painele sormilla kevyesti-ei kannata nuijia liikaa tai käyttää nuijaa lainkaan.

Anna valmiiksi leikattujen pihvien olla huoneenlämmössä riittävän kauan ennen paistamista, esim.2 tuntia.

Laita öljyä pannuun, kuumenna pannu tulikuumaksi, paista pihvejä molemmin puolin n.2 minuuttia, eli n.4 minuuttia yhteensä.

Kypsyysasteesta riippuen.

Hyvä nyrkkisääntö on, että kun pihvit päästävät punaista lihanestettä läpi, silloin on hyvä medium-kypsyysaste saavutettu ja liha on sopivan punaista.

Tämä on makuasia kuitenkin.

Kengänpohjiksi hyviä lihoja ei kannata paistaa.

Öljyssä on hyvä pyöritellä myös hieman pienemmiksi leikattuja valkosipulin kynsiä.

Kun toinen puoli on valmis, mausta mustapippurilla ja suolalla.

Tarjoile välittömästi paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 202 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan sisäfilee1948g2376kcal409g0g77.9g0g
Ruokaöljy keskiarvo 28g246kcal0g0g27.8g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 22g24kcal1.8g3.6g0.1g0.5g
Mustapippuri, annos 1g8.9g20kcal1g3.4g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4040g5333kcal823.6g14g212.2g1g
Valittu annoskoko2020g2666kcal411.8g7g106.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna1010g1333kcal205.9g3.5g53.1g0.3g
Arvot/100g100g132kcal20.4g0.3g5.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172538