Limanpapu-kirsikkatomaattitagine

Kuumenna öljy paksupohjaisessa pannussa.

Kisää sipuli, valkosipuli ja inkivääri ja kuullota seosta n. 10 min. kunnes ainekset ovat pehmenneet, mutta eivät ruskistuneet.

Lisää seokseen sahrami ja sen jälkeen kirsikkatomaatit sekä sokeri.

Kun tomaatit alkavat pehmetä, lisää valutetut pavut.

Kun seos kuumentunut kauttaaltaan, lisää oliivit, kaneli ja paprikajauhe.

Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan ja ripottele pinnalle silopersiljaa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu iso valkoinen, keitetty230g668kcal50.7g103.6g3.7g0g
Oliiviöljy 20g179kcal0g0g20.3g0g
Sipuli (kuorittu)35g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Valkosipuli 6g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Inkivääri, tuore, silputtu13g10kcal0.2g2.2g0.1g0.3g
Kirsikkatomaatti, suomalainen125g25kcal0.8g4.8g0.4g1.8g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g4g14kcal0.1g3.6g0g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 30g60kcal0.4g0.5g6g1.3g
Sahrami (Santa maria), annos 0.5g0.3g0kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 1g3.2kcal0.1g0.2g0.1g0.4g
Kaneli, jauhettu, annos 2g1g2.6kcal0g0.8g0g0.5g
Persilja 2.5g0.7kcal0g0g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana936g1956kcal106.6g236.8g61.4g10.4g
Valittu annoskoko468g978kcal53.3g118.4g30.7g5.2g
Annoskoko puolitettuna234g489kcal26.7g59.2g15.4g2.6g
Arvot/100g100g209kcal11.4g25.3g6.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173903