Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 125g907kcal1.5g0.5g101.7g0g
Sokeri 300g1219kcal0g299.9g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g313g203kcal34.4g13.1g0.9g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%63g100kcal1.7g1.7g9.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 444g1524kcal45.3g310.8g5.3g15.5g
Leivinjauhe 13g22kcal0.7g4.7g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10g40kcal0g9.9g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g438g149kcal0.9g31.1g1.3g7.9g
Siirappi 50g151kcal0.1g37.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g5g18kcal0.2g4g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3520g8666kcal169.6g1425.6g237.6g47g
Valittu annoskoko1760g4333kcal84.8g712.8g118.8g23.5g
Annoskoko puolitettuna880g2167kcal42.4g356.4g59.4g11.8g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.5g6.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948