Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 150g1089kcal1.8g0.6g122g0g
Sokeri 360g1462kcal0g359.9g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g375g244kcal41.3g15.8g1.1g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%75g120kcal2g2g11.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 533g1828kcal54.3g373g6.4g18.7g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.7g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g12g48kcal0g11.9g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g525g179kcal1.1g37.3g1.6g9.5g
Siirappi 60g181kcal0.1g44.5g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g6g22kcal0.2g4.8g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4224g10399kcal203.2g1711g285.2g56.6g
Valittu annoskoko2112g5200kcal101.6g855.5g142.6g28.3g
Annoskoko puolitettuna1056g2600kcal50.8g427.8g71.3g14.2g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.5g6.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948