Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 175g1270kcal2.1g0.7g142.4g0g
Sokeri 420g1706kcal0g419.9g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g438g285kcal48.2g18.4g1.3g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%88g140kcal2.4g2.4g13.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 622g2133kcal63.4g435.2g7.5g21.8g
Leivinjauhe 18g31kcal0.9g6.6g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g14g56kcal0g13.9g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g613g208kcal1.2g43.5g1.8g11g
Siirappi 70g211kcal0.1g51.9g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g7g26kcal0.2g5.6g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4928g12132kcal237g1996.2g332.6g65.8g
Valittu annoskoko2464g6066kcal118.5g998.1g166.3g32.9g
Annoskoko puolitettuna1232g3033kcal59.3g499.1g83.2g16.5g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.5g6.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948