Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 19g136kcal0.2g0.1g15.3g0g
Sokeri 45g183kcal0g45g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g47g31kcal5.2g2g0.1g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%9g15kcal0.3g0.3g1.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 67g229kcal6.8g46.6g0.8g2.3g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.5g6kcal0g1.5g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g66g22kcal0.1g4.7g0.2g1.2g
Siirappi 7.5g23kcal0g5.6g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.8g2.7kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana528g1300kcal25.4g214.2g35.6g7g
Valittu annoskoko264g650kcal12.7g107.1g17.8g3.5g
Annoskoko puolitettuna132g325kcal6.4g53.6g8.9g1.8g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.6g6.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948