Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 225g1633kcal2.7g0.9g183.1g0g
Sokeri 540g2193kcal0g539.8g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g563g366kcal61.9g23.6g1.7g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%113g180kcal3g3g16.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 799g2743kcal81.5g559.5g9.6g28g
Leivinjauhe 23g40kcal1.2g8.5g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g18g72kcal0g17.8g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g788g268kcal1.6g56g2.4g14.2g
Siirappi 90g272kcal0.1g66.7g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g9g33kcal0.3g7.2g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6336g15598kcal304.6g2566g428g84.6g
Valittu annoskoko3168g7799kcal152.3g1283g214g42.3g
Annoskoko puolitettuna1584g3900kcal76.2g641.5g107g21.2g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.5g6.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948