Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 250g1815kcal3g1g203.4g0g
Sokeri 600g2437kcal0g599.8g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g625g407kcal68.8g26.3g1.9g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%125g200kcal3.4g3.4g18.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 888g3047kcal90.5g621.7g10.7g31.1g
Leivinjauhe 25g44kcal1.3g9.5g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g20g80kcal0g19.8g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g876g298kcal1.8g62.2g2.6g15.8g
Siirappi 100g302kcal0.1g74.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g10g36kcal0.4g8g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7040g17331kcal338.6g2851.8g475.6g94g
Valittu annoskoko3520g8666kcal169.3g1425.9g237.8g47g
Annoskoko puolitettuna1760g4333kcal84.7g713g118.9g23.5g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.5g6.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948