Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 28g204kcal0.3g0.1g22.9g0g
Sokeri 68g274kcal0g67.5g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g70g46kcal7.7g3g0.2g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%14g23kcal0.4g0.4g2.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 100g343kcal10.2g69.9g1.2g3.5g
Leivinjauhe 2.8g4.9kcal0.1g1.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.3g9kcal0g2.2g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g99g34kcal0.2g7g0.3g1.8g
Siirappi 11g34kcal0g8.3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.1g4.1kcal0g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana792g1950kcal37.8g320.8g53.4g10.6g
Valittu annoskoko396g975kcal18.9g160.4g26.7g5.3g
Annoskoko puolitettuna198g487kcal9.5g80.2g13.4g2.7g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.5g6.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948