Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 31g227kcal0.4g0.1g25.4g0g
Sokeri 75g305kcal0g75g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g78g51kcal8.6g3.3g0.2g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%16g25kcal0.4g0.4g2.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 111g381kcal11.3g77.7g1.3g3.9g
Leivinjauhe 3.1g5.5kcal0.2g1.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g110g37kcal0.2g7.8g0.3g2g
Siirappi 13g38kcal0g9.3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.3g4.6kcal0g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana880g2166kcal42.2g356.6g59g11.8g
Valittu annoskoko440g1083kcal21.1g178.3g29.5g5.9g
Annoskoko puolitettuna220g542kcal10.6g89.2g14.8g3g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.5g6.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948