Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 400g2902kcal4.8g1.6g325.2g0g
Sokeri 960g3897kcal0g959g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g1000g650kcal110g42g3g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%200g320kcal5.4g5.4g30g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1420g4872kcal144.7g994g17g49.7g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g32g128kcal0g31.7g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g1400g476kcal2.8g99.4g4.2g25.2g
Siirappi 160g482kcal0.2g118.6g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g16g58kcal0.6g12.7g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11256g27711kcal541.2g4559g760g150.2g
Valittu annoskoko5628g13855kcal270.6g2279.5g380g75.1g
Annoskoko puolitettuna2814g6928kcal135.3g1139.8g190g37.6g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.5g6.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948