Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 44g318kcal0.5g0.2g35.6g0g
Sokeri 105g427kcal0g105g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g110g71kcal12g4.6g0.3g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%22g35kcal0.6g0.6g3.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 155g533kcal15.8g108.8g1.9g5.4g
Leivinjauhe 4.4g7.7kcal0.2g1.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.5g14kcal0g3.5g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g153g52kcal0.3g10.9g0.5g2.8g
Siirappi 18g53kcal0g13g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.8g6.4kcal0.1g1.4g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1232g3033kcal59g499.4g83.4g16.4g
Valittu annoskoko616g1517kcal29.5g249.7g41.7g8.2g
Annoskoko puolitettuna308g758kcal14.8g124.9g20.9g4.1g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.5g6.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948