Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 450g3267kcal5.4g1.8g366.1g0g
Sokeri 1081g4387kcal0g1079.7g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g1126g732kcal123.8g47.3g3.4g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%225g360kcal6.1g6.1g33.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1599g5485kcal162.9g1119g19.2g56g
Leivinjauhe 45g79kcal2.3g17g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g36g144kcal0g35.7g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g1576g536kcal3.2g111.9g4.7g28.4g
Siirappi 180g543kcal0.2g133.5g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g18g66kcal0.6g14.3g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12672g31197kcal609g5132.6g855.6g169.2g
Valittu annoskoko6336g15599kcal304.5g2566.3g427.8g84.6g
Annoskoko puolitettuna3168g7799kcal152.3g1283.2g213.9g42.3g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.5g6.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948