Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 56g408kcal0.7g0.2g45.8g0g
Sokeri 135g548kcal0g135g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g141g92kcal15.5g5.9g0.4g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%28g45kcal0.8g0.8g4.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 200g686kcal20.4g139.9g2.4g7g
Leivinjauhe 5.6g10kcal0.3g2.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g197g67kcal0.4g14g0.6g3.5g
Siirappi 23g68kcal0g16.7g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.3g8.2kcal0.1g1.8g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1584g3900kcal76.4g641.8g107g21g
Valittu annoskoko792g1950kcal38.2g320.9g53.5g10.5g
Annoskoko puolitettuna396g975kcal19.1g160.5g26.8g5.3g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.5g6.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948