Broiler-pesto- kesäkurpitsa -lasagne

Broiler-pesto- kesäkurpitsa -lasagne (Liha- ja linturuoat)
Melkein kuin oikea lasagne

neljä annosta

2 isoa tai 3 pientä kesäkurpitsaa
400 g broilersuikaleita naturel
voita tai öljyä paistamiseen
1 iso sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 pkt sulatejuustoa (esim.

Koskenlaskija)
3 dl kermaa tai ruokakermaa
1 dl vettä
1 dl pestoa
½ tl mustapippuria
2-3 kananmunaa
juustoraastetta

Käsittele ensin kesäkurpitsat: pese, puolita ja viipaloi noin ½ sentin viipaleiksi.

Itketä viipaleet levittämällä ne talouspaperin päälle ja ripottelemalla päälle suolaa.

Noin 10 minuutin kuluttua pyyhi suola ja viipaleiden pinnalle kohonnut neste pois.

Käännä viipaleet ja toista itketys.

Itketyksen tarkoituksena on poistaa kesäkurpitsan karvas neste.

Kesäkurpitsan itkiessä kuori sipuli ja valkosipuli, silppua ne ja paista hyvällä lämmöllä broilersuikaleet ja sipuli ja siirrä ne syrjään odottamaan.

Ruskista kevyesti hyvin itkeneet kesäkurpitsaviipaleet ja siirrä ne talouspaperin päälle odottamaan.

Lasagne onnistuu parhaiten, kun kesäkurpitsoista valuu mahdollisimman paljon nestettä pois ennen uuniin panoa.

Muna saostaa kesäkurpitsan vetisyyttä jonkin verran, mutta itketys ja valutus on silti hyvä tehdä.

Valmista juustokastike: kuumenna kerma ja vesi kasarissa ja sekoittele siihen paloiteltu sulatejuusto, pesto ja mustapippuri.

Nosta kasari liedeltä, vatkaa munien rakenne rikki ja lisää ne ohuena nauhana vatkaten juustokastikkeeseen.

Kokoa lasagne voideltuun vuokaan: kesäkurpitsalevyjä, broiler-sipulisekoitusta ja juustokastiketta kerroksittain.

Päällimmäiseksi juustoraastetta.

Paista 200 asteessa 45 minuutista tuntiin uunista riippuen ja nauti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 560 grammaa

Tatska

Tatska sanoi...

Ei siis ole minun resepti, vaan kopioin sen karppaus. Info -sivulta. Todella hyvä ruoka!

perjantai 21.05.2010 klo 11:27

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 350g63kcal2g8.8g1.4g2.5g
Atria broilerin fileesuikale naturell200g220kcal46g0g4.2g0g
Voi 5g36kcal0.1g0g4.1g0g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Valkosipuli 2g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Koskenlaskija paprikasulatejuusto125g350kcal23.8g0g27.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 150g495kcal3g4.5g52.5g0g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Pesto (Pirkka)75g435kcal3.2g2.9g45.8g3.3g
Kananmuna kuoreton 83g118kcal10.3g0.2g8.5g0g
Juustoraaste emmental punaleima50g195kcal14.5g0g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2239g3845kcal207g36.2g318.2g12.6g
Valittu annoskoko1120g1923kcal103.5g18.1g159.1g6.3g
Annoskoko puolitettuna560g961kcal51.8g9.1g79.6g3.2g
Arvot/100g100g172kcal9.2g1.6g14.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180031