Broiler-pesto- kesäkurpitsa -lasagne

Broiler-pesto- kesäkurpitsa -lasagne (Liha- ja linturuoat)
Melkein kuin oikea lasagne

neljä annosta

2 isoa tai 3 pientä kesäkurpitsaa
400 g broilersuikaleita naturel
voita tai öljyä paistamiseen
1 iso sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 pkt sulatejuustoa (esim.

Koskenlaskija)
3 dl kermaa tai ruokakermaa
1 dl vettä
1 dl pestoa
½ tl mustapippuria
2-3 kananmunaa
juustoraastetta

Käsittele ensin kesäkurpitsat: pese, puolita ja viipaloi noin ½ sentin viipaleiksi.

Itketä viipaleet levittämällä ne talouspaperin päälle ja ripottelemalla päälle suolaa.

Noin 10 minuutin kuluttua pyyhi suola ja viipaleiden pinnalle kohonnut neste pois.

Käännä viipaleet ja toista itketys.

Itketyksen tarkoituksena on poistaa kesäkurpitsan karvas neste.

Kesäkurpitsan itkiessä kuori sipuli ja valkosipuli, silppua ne ja paista hyvällä lämmöllä broilersuikaleet ja sipuli ja siirrä ne syrjään odottamaan.

Ruskista kevyesti hyvin itkeneet kesäkurpitsaviipaleet ja siirrä ne talouspaperin päälle odottamaan.

Lasagne onnistuu parhaiten, kun kesäkurpitsoista valuu mahdollisimman paljon nestettä pois ennen uuniin panoa.

Muna saostaa kesäkurpitsan vetisyyttä jonkin verran, mutta itketys ja valutus on silti hyvä tehdä.

Valmista juustokastike: kuumenna kerma ja vesi kasarissa ja sekoittele siihen paloiteltu sulatejuusto, pesto ja mustapippuri.

Nosta kasari liedeltä, vatkaa munien rakenne rikki ja lisää ne ohuena nauhana vatkaten juustokastikkeeseen.

Kokoa lasagne voideltuun vuokaan: kesäkurpitsalevyjä, broiler-sipulisekoitusta ja juustokastiketta kerroksittain.

Päällimmäiseksi juustoraastetta.

Paista 200 asteessa 45 minuutista tuntiin uunista riippuen ja nauti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 560 grammaa

Tatska

Tatska sanoi...

Ei siis ole minun resepti, vaan kopioin sen karppaus. Info -sivulta. Todella hyvä ruoka!

perjantai 21.05.2010 klo 11:27

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 1051g190kcal5.9g26.3g4.2g7.4g
Atria broilerin fileesuikale naturell600g660kcal138.1g0g12.6g0g
Voi 15g109kcal0.2g0.1g12.2g0g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Valkosipuli 6g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Koskenlaskija paprikasulatejuusto375g1051kcal71.3g0g82.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 450g1486kcal9g13.5g157.6g0g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Pesto (Pirkka)225g1306kcal9.7g8.6g137.3g9.9g
Kananmuna kuoreton 248g353kcal31g0.7g25.4g0g
Juustoraaste emmental punaleima150g585kcal43.5g0g45g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6720g11541kcal620.8g109g954g37.8g
Valittu annoskoko3360g5770kcal310.4g54.5g477g18.9g
Annoskoko puolitettuna1680g2885kcal155.2g27.3g238.5g9.5g
Arvot/100g100g172kcal9.2g1.6g14.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180031