Broiler-pesto- kesäkurpitsa -lasagne

Broiler-pesto- kesäkurpitsa -lasagne (Liha- ja linturuoat)
Melkein kuin oikea lasagne

neljä annosta

2 isoa tai 3 pientä kesäkurpitsaa
400 g broilersuikaleita naturel
voita tai öljyä paistamiseen
1 iso sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 pkt sulatejuustoa (esim.

Koskenlaskija)
3 dl kermaa tai ruokakermaa
1 dl vettä
1 dl pestoa
½ tl mustapippuria
2-3 kananmunaa
juustoraastetta

Käsittele ensin kesäkurpitsat: pese, puolita ja viipaloi noin ½ sentin viipaleiksi.

Itketä viipaleet levittämällä ne talouspaperin päälle ja ripottelemalla päälle suolaa.

Noin 10 minuutin kuluttua pyyhi suola ja viipaleiden pinnalle kohonnut neste pois.

Käännä viipaleet ja toista itketys.

Itketyksen tarkoituksena on poistaa kesäkurpitsan karvas neste.

Kesäkurpitsan itkiessä kuori sipuli ja valkosipuli, silppua ne ja paista hyvällä lämmöllä broilersuikaleet ja sipuli ja siirrä ne syrjään odottamaan.

Ruskista kevyesti hyvin itkeneet kesäkurpitsaviipaleet ja siirrä ne talouspaperin päälle odottamaan.

Lasagne onnistuu parhaiten, kun kesäkurpitsoista valuu mahdollisimman paljon nestettä pois ennen uuniin panoa.

Muna saostaa kesäkurpitsan vetisyyttä jonkin verran, mutta itketys ja valutus on silti hyvä tehdä.

Valmista juustokastike: kuumenna kerma ja vesi kasarissa ja sekoittele siihen paloiteltu sulatejuusto, pesto ja mustapippuri.

Nosta kasari liedeltä, vatkaa munien rakenne rikki ja lisää ne ohuena nauhana vatkaten juustokastikkeeseen.

Kokoa lasagne voideltuun vuokaan: kesäkurpitsalevyjä, broiler-sipulisekoitusta ja juustokastiketta kerroksittain.

Päällimmäiseksi juustoraastetta.

Paista 200 asteessa 45 minuutista tuntiin uunista riippuen ja nauti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 560 grammaa

Tatska

Tatska sanoi...

Ei siis ole minun resepti, vaan kopioin sen karppaus. Info -sivulta. Todella hyvä ruoka!

perjantai 21.05.2010 klo 11:27

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 1226g221kcal6.9g30.6g4.9g8.6g
Atria broilerin fileesuikale naturell700g770kcal161.1g0g14.7g0g
Voi 18g127kcal0.2g0.1g14.2g0g
Sipuli (kuorittu)105g28kcal1.4g5g0.2g1.8g
Valkosipuli 7g7.6kcal0.6g1.1g0g0.1g
Koskenlaskija paprikasulatejuusto438g1226kcal83.2g0g96.3g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 525g1734kcal10.5g15.8g183.8g0g
Vesi175g0kcal0g0g0g0g
Pesto (Pirkka)263g1523kcal11.3g10g160.2g11.6g
Kananmuna kuoreton 289g412kcal36.1g0.9g29.6g0g
Juustoraaste emmental punaleima175g683kcal50.8g0g52.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7840g13464kcal724.2g127g1112.8g44.2g
Valittu annoskoko3920g6732kcal362.1g63.5g556.4g22.1g
Annoskoko puolitettuna1960g3366kcal181.1g31.8g278.2g11.1g
Arvot/100g100g172kcal9.2g1.6g14.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180031