Broiler-pesto- kesäkurpitsa -lasagne

Broiler-pesto- kesäkurpitsa -lasagne (Liha- ja linturuoat)
Melkein kuin oikea lasagne

neljä annosta

2 isoa tai 3 pientä kesäkurpitsaa
400 g broilersuikaleita naturel
voita tai öljyä paistamiseen
1 iso sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 pkt sulatejuustoa (esim.

Koskenlaskija)
3 dl kermaa tai ruokakermaa
1 dl vettä
1 dl pestoa
½ tl mustapippuria
2-3 kananmunaa
juustoraastetta

Käsittele ensin kesäkurpitsat: pese, puolita ja viipaloi noin ½ sentin viipaleiksi.

Itketä viipaleet levittämällä ne talouspaperin päälle ja ripottelemalla päälle suolaa.

Noin 10 minuutin kuluttua pyyhi suola ja viipaleiden pinnalle kohonnut neste pois.

Käännä viipaleet ja toista itketys.

Itketyksen tarkoituksena on poistaa kesäkurpitsan karvas neste.

Kesäkurpitsan itkiessä kuori sipuli ja valkosipuli, silppua ne ja paista hyvällä lämmöllä broilersuikaleet ja sipuli ja siirrä ne syrjään odottamaan.

Ruskista kevyesti hyvin itkeneet kesäkurpitsaviipaleet ja siirrä ne talouspaperin päälle odottamaan.

Lasagne onnistuu parhaiten, kun kesäkurpitsoista valuu mahdollisimman paljon nestettä pois ennen uuniin panoa.

Muna saostaa kesäkurpitsan vetisyyttä jonkin verran, mutta itketys ja valutus on silti hyvä tehdä.

Valmista juustokastike: kuumenna kerma ja vesi kasarissa ja sekoittele siihen paloiteltu sulatejuusto, pesto ja mustapippuri.

Nosta kasari liedeltä, vatkaa munien rakenne rikki ja lisää ne ohuena nauhana vatkaten juustokastikkeeseen.

Kokoa lasagne voideltuun vuokaan: kesäkurpitsalevyjä, broiler-sipulisekoitusta ja juustokastiketta kerroksittain.

Päällimmäiseksi juustoraastetta.

Paista 200 asteessa 45 minuutista tuntiin uunista riippuen ja nauti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 560 grammaa

Tatska

Tatska sanoi...

Ei siis ole minun resepti, vaan kopioin sen karppaus. Info -sivulta. Todella hyvä ruoka!

perjantai 21.05.2010 klo 11:27

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 1576g284kcal8.8g39.4g6.3g11g
Atria broilerin fileesuikale naturell900g990kcal207.1g0g18.9g0g
Voi 23g163kcal0.3g0.1g18.3g0g
Sipuli (kuorittu)135g37kcal1.8g6.5g0.3g2.3g
Valkosipuli 9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Koskenlaskija paprikasulatejuusto563g1576kcal106.9g0g123.8g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 675g2229kcal13.5g20.3g236.4g0g
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Pesto (Pirkka)338g1958kcal14.5g12.8g206g14.9g
Kananmuna kuoreton 371g530kcal46.4g1.1g38.1g0g
Juustoraaste emmental punaleima225g878kcal65.3g0g67.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10080g17311kcal930.6g163.4g1431.4g56.8g
Valittu annoskoko5040g8656kcal465.3g81.7g715.7g28.4g
Annoskoko puolitettuna2520g4328kcal232.7g40.9g357.9g14.2g
Arvot/100g100g172kcal9.2g1.6g14.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180031