Italialainen risotto (perusohje)

Valmista kanaliemi kattilassa ja pidä lämpimänä.

Pilko sipuli ja valkosipuli.

Ota toinen kattila ja kuullota sipulia öljyssä muutama minuutti.

Lisää valkosipuli ja mahd.

muut yrttimausteet (ei aineslistassa) ja kuullota hetki.

Lisää sitten riisi ja kuullota öljyssä kunnes riisi on läpikuultavaa (varo ettei ruskistu).

Lurauta valkoviini sekaan ja anna höyrystyä pois.

Sitten lisää sen verran kanalientä että riisit peittyvät ja hämmennä kunnes neste on imeytynyt.

Lisää kanalientä pienissä erissä ja jatka n. 15-20 min kunnes risotto on valmis.

Suolaa maun mukaan, ja hyvää on myös ilman parmesaania!

Tähän perusohjeeseen sitten kanaa, kalaa, vihanneksia yms - muista merkitä niiden kalorit erikseen :)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 271 grammaa

Katimaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 14g119kcal0g0g13.5g0g
Kanaliemikuutio, sisältää vehnää 11g36kcal1g1.5g2.9g0.1g
Vesi999g0kcal0g0g0g0g
Risottoriisi de cecco 1 dl 85g449g1573kcal27g355g4.5g13.5g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4g4.2kcal0.3g0.7g0g0.1g
Valkoviini kuiva 100g68kcal0.3g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3252g3627kcal58.4g720.4g42g29g
Valittu annoskoko1626g1814kcal29.2g360.2g21g14.5g
Annoskoko puolitettuna813g907kcal14.6g180.1g10.5g7.3g
Arvot/100g100g112kcal1.8g22.2g1.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180654