Italialainen risotto (perusohje)

Valmista kanaliemi kattilassa ja pidä lämpimänä.

Pilko sipuli ja valkosipuli.

Ota toinen kattila ja kuullota sipulia öljyssä muutama minuutti.

Lisää valkosipuli ja mahd.

muut yrttimausteet (ei aineslistassa) ja kuullota hetki.

Lisää sitten riisi ja kuullota öljyssä kunnes riisi on läpikuultavaa (varo ettei ruskistu).

Lurauta valkoviini sekaan ja anna höyrystyä pois.

Sitten lisää sen verran kanalientä että riisit peittyvät ja hämmennä kunnes neste on imeytynyt.

Lisää kanalientä pienissä erissä ja jatka n. 15-20 min kunnes risotto on valmis.

Suolaa maun mukaan, ja hyvää on myös ilman parmesaania!

Tähän perusohjeeseen sitten kanaa, kalaa, vihanneksia yms - muista merkitä niiden kalorit erikseen :)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 271 grammaa

Katimaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 18g159kcal0g0g18g0g
Kanaliemikuutio, sisältää vehnää 15g48kcal1.3g2.1g3.8g0.1g
Vesi1331g0kcal0g0g0g0g
Risottoriisi de cecco 1 dl 85g599g2097kcal35.9g473.3g6g18g
Sipuli (kuorittu)67g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.3g5.5kcal0.4g0.9g0g0.1g
Valkoviini kuiva 133g91kcal0.4g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4336g4836kcal77.8g960.6g55.8g38.6g
Valittu annoskoko2168g2418kcal38.9g480.3g27.9g19.3g
Annoskoko puolitettuna1084g1209kcal19.5g240.2g14g9.7g
Arvot/100g100g112kcal1.8g22.2g1.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180654