Italialainen risotto (perusohje)

Valmista kanaliemi kattilassa ja pidä lämpimänä.

Pilko sipuli ja valkosipuli.

Ota toinen kattila ja kuullota sipulia öljyssä muutama minuutti.

Lisää valkosipuli ja mahd.

muut yrttimausteet (ei aineslistassa) ja kuullota hetki.

Lisää sitten riisi ja kuullota öljyssä kunnes riisi on läpikuultavaa (varo ettei ruskistu).

Lurauta valkoviini sekaan ja anna höyrystyä pois.

Sitten lisää sen verran kanalientä että riisit peittyvät ja hämmennä kunnes neste on imeytynyt.

Lisää kanalientä pienissä erissä ja jatka n. 15-20 min kunnes risotto on valmis.

Suolaa maun mukaan, ja hyvää on myös ilman parmesaania!

Tähän perusohjeeseen sitten kanaa, kalaa, vihanneksia yms - muista merkitä niiden kalorit erikseen :)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 271 grammaa

Katimaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 20g179kcal0g0g20.2g0g
Kanaliemikuutio, sisältää vehnää 17g54kcal1.5g2.3g4.3g0.2g
Vesi1498g0kcal0g0g0g0g
Risottoriisi de cecco 1 dl 85g674g2359kcal40.4g532.4g6.7g20.2g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.1g1.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6g6.2kcal0.5g1g0g0.1g
Valkoviini kuiva 150g103kcal0.5g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4878g5441kcal87.8g1080.4g62.6g43.6g
Valittu annoskoko2439g2720kcal43.9g540.2g31.3g21.8g
Annoskoko puolitettuna1220g1360kcal22g270.1g15.7g10.9g
Arvot/100g100g112kcal1.8g22.1g1.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180654