Italialainen risotto (perusohje)

Valmista kanaliemi kattilassa ja pidä lämpimänä.

Pilko sipuli ja valkosipuli.

Ota toinen kattila ja kuullota sipulia öljyssä muutama minuutti.

Lisää valkosipuli ja mahd.

muut yrttimausteet (ei aineslistassa) ja kuullota hetki.

Lisää sitten riisi ja kuullota öljyssä kunnes riisi on läpikuultavaa (varo ettei ruskistu).

Lurauta valkoviini sekaan ja anna höyrystyä pois.

Sitten lisää sen verran kanalientä että riisit peittyvät ja hämmennä kunnes neste on imeytynyt.

Lisää kanalientä pienissä erissä ja jatka n. 15-20 min kunnes risotto on valmis.

Suolaa maun mukaan, ja hyvää on myös ilman parmesaania!

Tähän perusohjeeseen sitten kanaa, kalaa, vihanneksia yms - muista merkitä niiden kalorit erikseen :)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 271 grammaa

Katimaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Kanaliemikuutio, sisältää vehnää 18g60kcal1.6g2.6g4.8g0.2g
Vesi1664g0kcal0g0g0g0g
Risottoriisi de cecco 1 dl 85g749g2621kcal44.9g591.6g7.5g22.5g
Sipuli (kuorittu)83g23kcal1.1g4g0.2g1.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6.7g6.9kcal0.5g1.1g0g0.1g
Valkoviini kuiva 166g114kcal0.5g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5420g6046kcal97.2g1200.6g70g48.4g
Valittu annoskoko2710g3023kcal48.6g600.3g35g24.2g
Annoskoko puolitettuna1355g1511kcal24.3g300.2g17.5g12.1g
Arvot/100g100g112kcal1.8g22.2g1.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=180654