Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g141g656kcal12.8g73.2g33.8g0g
Katkarapu 125g86kcal18.1g0g1.4g0g
Kesäkurpitsa188g32kcal0.8g4.7g1.1g1.3g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g31g17kcal1g2g0.6g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 125g33kcal4.1g3.9g0g0g
Kananmuna, keitetty 69g98kcal8.6g0.2g7.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 41g140kcal4.1g28.5g0.5g1.4g
Rypsiöljy 17g149kcal0g0g16.9g0g
Mineraalisuola keskiarvo 19g0.2kcal0.1g0g0g0g
Mustapippuri 1.3g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Valkopippuri 1.3g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Parmesan formaggio da pasta25g114kcal10g0g8.3g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g313g813kcal93.8g6.3g46.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2190g4290kcal307.2g239.6g233.2g6.6g
Valittu annoskoko1095g2145kcal153.6g119.8g116.6g3.3g
Annoskoko puolitettuna548g1073kcal76.8g59.9g58.3g1.7g
Arvot/100g100g196kcal14g10.9g10.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188196