Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g169g787kcal15.4g87.8g40.5g0g
Katkarapu 150g103kcal21.7g0g1.7g0g
Kesäkurpitsa225g38kcal0.9g5.6g1.4g1.6g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g38g21kcal1.2g2.4g0.8g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 150g40kcal5g4.7g0g0g
Kananmuna, keitetty 83g118kcal10.3g0.2g8.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 49g167kcal5g34.1g0.6g1.7g
Rypsiöljy 20g179kcal0g0g20.3g0g
Mineraalisuola keskiarvo 23g0.3kcal0.1g0g0g0g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Valkopippuri 1.5g4.3kcal0.2g0.6g0g0.4g
Parmesan formaggio da pasta30g137kcal12g0g9.9g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g375g976kcal112.6g7.5g56.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2628g5149kcal369.2g287g280g8.2g
Valittu annoskoko1314g2574kcal184.6g143.5g140g4.1g
Annoskoko puolitettuna657g1287kcal92.3g71.8g70g2.1g
Arvot/100g100g196kcal14g10.9g10.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188196