Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g197g918kcal17.9g102.4g47.3g0g
Katkarapu 175g120kcal25.3g0g1.9g0g
Kesäkurpitsa263g45kcal1.1g6.6g1.6g1.8g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g44g24kcal1.4g2.8g0.9g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 175g47kcal5.8g5.4g0g0g
Kananmuna, keitetty 96g137kcal12g0.3g9.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 57g195kcal5.8g39.8g0.7g2g
Rypsiöljy 24g209kcal0g0g23.6g0g
Mineraalisuola keskiarvo 26g0.3kcal0.1g0g0g0g
Mustapippuri 1.8g4.9kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Valkopippuri 1.8g5kcal0.2g0.7g0g0.5g
Parmesan formaggio da pasta35g160kcal14g0g11.6g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g438g1138kcal131.3g8.8g65.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3066g6006kcal430.2g335g326.6g9.6g
Valittu annoskoko1533g3003kcal215.1g167.5g163.3g4.8g
Annoskoko puolitettuna767g1502kcal107.6g83.8g81.7g2.4g
Arvot/100g100g196kcal14g10.9g10.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188196