Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g253g1180kcal23g131.7g60.8g0g
Katkarapu 225g154kcal32.5g0g2.5g0g
Kesäkurpitsa338g57kcal1.4g8.4g2g2.4g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g56g31kcal1.7g3.6g1.1g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 225g60kcal7.4g7g0g0g
Kananmuna, keitetty 124g177kcal15.5g0.4g12.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 73g251kcal7.5g51.2g0.9g2.6g
Rypsiöljy 30g269kcal0g0g30.4g0g
Mineraalisuola keskiarvo 34g0.4kcal0.1g0g0g0g
Mustapippuri 2.3g6.3kcal0.2g0.9g0.1g0.6g
Valkopippuri 2.3g6.4kcal0.2g1g0g0.6g
Parmesan formaggio da pasta45g206kcal18g0g14.9g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g563g1463kcal168.8g11.3g84.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3942g7722kcal552.6g431g419.6g12.4g
Valittu annoskoko1971g3861kcal276.3g215.5g209.8g6.2g
Annoskoko puolitettuna986g1931kcal138.2g107.8g104.9g3.1g
Arvot/100g100g196kcal14g10.9g10.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188196