Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g28g131kcal2.6g14.6g6.8g0g
Katkarapu 25g17kcal3.6g0g0.3g0g
Kesäkurpitsa38g6.4kcal0.2g0.9g0.2g0.3g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g6.3g3.4kcal0.2g0.4g0.1g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 25g6.7kcal0.8g0.8g0g0g
Kananmuna, keitetty 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.1g28kcal0.8g5.7g0.1g0.3g
Rypsiöljy 3.4g30kcal0g0g3.4g0g
Mineraalisuola keskiarvo 3.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Valkopippuri 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Parmesan formaggio da pasta5g23kcal2g0g1.7g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g63g163kcal18.8g1.3g9.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana438g858kcal61.4g47.8g46.8g1.6g
Valittu annoskoko219g429kcal30.7g23.9g23.4g0.8g
Annoskoko puolitettuna110g215kcal15.4g12g11.7g0.4g
Arvot/100g100g196kcal14g10.9g10.7g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188196