Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g281g1311kcal25.6g146.3g67.5g0g
Katkarapu 250g171kcal36.1g0g2.8g0g
Kesäkurpitsa375g64kcal1.5g9.4g2.3g2.6g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g63g34kcal1.9g4g1.3g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 250g67kcal8.3g7.8g0g0g
Kananmuna, keitetty 138g196kcal17.2g0.4g14.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 81g279kcal8.3g56.9g1g2.8g
Rypsiöljy 34g299kcal0g0g33.8g0g
Mineraalisuola keskiarvo 38g0.5kcal0.1g0g0g0g
Mustapippuri 2.5g7kcal0.3g1g0.1g0.7g
Valkopippuri 2.5g7.1kcal0.3g1.1g0.1g0.7g
Parmesan formaggio da pasta50g229kcal20g0g16.5g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g625g1626kcal187.6g12.5g93.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4380g8580kcal614.4g478.8g466.6g13.6g
Valittu annoskoko2190g4290kcal307.2g239.4g233.3g6.8g
Annoskoko puolitettuna1095g2145kcal153.6g119.7g116.7g3.4g
Arvot/100g100g196kcal14g10.9g10.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188196