Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g338g1574kcal30.7g175.6g81g0g
Katkarapu 300g205kcal43.3g0g3.3g0g
Kesäkurpitsa450g77kcal1.8g11.3g2.7g3.2g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g75g41kcal2.3g4.8g1.5g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 300g80kcal9.9g9.3g0g0g
Kananmuna, keitetty 165g236kcal20.6g0.5g16.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 98g335kcal9.9g68.3g1.2g3.4g
Rypsiöljy 41g358kcal0g0g40.5g0g
Mineraalisuola keskiarvo 45g0.6kcal0.1g0g0g0g
Mustapippuri 3g8.4kcal0.3g1.1g0.1g0.8g
Valkopippuri 3g8.5kcal0.3g1.3g0.1g0.8g
Parmesan formaggio da pasta60g274kcal24g0g19.8g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g750g1951kcal225.1g15g112.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5256g10296kcal736.6g574.4g559.4g16.4g
Valittu annoskoko2628g5148kcal368.3g287.2g279.7g8.2g
Annoskoko puolitettuna1314g2574kcal184.2g143.6g139.9g4.1g
Arvot/100g100g196kcal14g10.9g10.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188196