Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g394g1836kcal35.9g204.9g94.6g0g
Katkarapu 350g240kcal50.6g0g3.9g0g
Kesäkurpitsa525g89kcal2.1g13.1g3.2g3.7g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g88g48kcal2.7g5.6g1.8g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 350g93kcal11.6g10.9g0g0g
Kananmuna, keitetty 193g275kcal24.1g0.6g19.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 114g391kcal11.6g79.7g1.4g4g
Rypsiöljy 47g418kcal0g0g47.3g0g
Mineraalisuola keskiarvo 53g0.7kcal0.2g0g0g0g
Mustapippuri 3.5g10kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Valkopippuri 3.5g10kcal0.4g1.5g0.1g0.9g
Parmesan formaggio da pasta70g320kcal28g0g23.1g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g876g2276kcal262.6g17.5g131.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6132g12013kcal860.4g670.2g653g19g
Valittu annoskoko3066g6006kcal430.2g335.1g326.5g9.5g
Annoskoko puolitettuna1533g3003kcal215.1g167.6g163.3g4.8g
Arvot/100g100g196kcal14g10.9g10.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188196