Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g450g2097kcal40.9g234g108g0g
Katkarapu 400g274kcal57.8g0g4.4g0g
Kesäkurpitsa600g102kcal2.4g15g3.6g4.2g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g100g55kcal3.1g6.4g2g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 400g107kcal13.2g12.4g0g0g
Kananmuna, keitetty 220g314kcal27.5g0.7g22.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 130g446kcal13.2g91g1.6g4.5g
Rypsiöljy 54g478kcal0g0g54g0g
Mineraalisuola keskiarvo 60g0.8kcal0.2g0g0g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Valkopippuri 4g11kcal0.4g1.7g0.1g1g
Parmesan formaggio da pasta80g366kcal32g0g26.4g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g1000g2600kcal300g20g150g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7004g13721kcal982.2g765.4g745.4g21.6g
Valittu annoskoko3502g6860kcal491.1g382.7g372.7g10.8g
Annoskoko puolitettuna1751g3430kcal245.6g191.4g186.4g5.4g
Arvot/100g100g196kcal14g10.9g10.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188196