Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g563g2623kcal51.2g292.7g135.1g0g
Katkarapu 500g342kcal72.2g0g5.5g0g
Kesäkurpitsa750g128kcal3g18.8g4.5g5.3g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g125g69kcal3.9g8g2.5g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 500g133kcal16.5g15.5g0g0g
Kananmuna, keitetty 275g393kcal34.4g0.8g28.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 163g558kcal16.6g113.8g2g5.7g
Rypsiöljy 68g597kcal0g0g67.5g0g
Mineraalisuola keskiarvo 75g0.9kcal0.2g0g0g0g
Mustapippuri 5g14kcal0.5g1.9g0.2g1.3g
Valkopippuri 5g14kcal0.5g2.1g0.1g1.3g
Parmesan formaggio da pasta100g457kcal40g0g33g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g1251g3252kcal375.2g25g187.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8760g17161kcal1228.4g957.2g932.4g27.2g
Valittu annoskoko4380g8581kcal614.2g478.6g466.2g13.6g
Annoskoko puolitettuna2190g4290kcal307.1g239.3g233.1g6.8g
Arvot/100g100g196kcal14g10.9g10.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188196