Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g70g328kcal6.4g36.6g16.9g0g
Katkarapu 63g43kcal9g0g0.7g0g
Kesäkurpitsa94g16kcal0.4g2.3g0.6g0.7g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g16g8.6kcal0.5g1g0.3g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 63g17kcal2.1g1.9g0g0g
Kananmuna, keitetty 34g49kcal4.3g0.1g3.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g70kcal2.1g14.2g0.2g0.7g
Rypsiöljy 8.4g75kcal0g0g8.4g0g
Mineraalisuola keskiarvo 9g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.6g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Valkopippuri 0.6g1.8kcal0.1g0.3g0g0.2g
Parmesan formaggio da pasta13g57kcal5g0g4.1g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g156g407kcal46.9g3.1g23.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1095g2145kcal153.8g119.4g116.4g3.6g
Valittu annoskoko547g1073kcal76.9g59.7g58.2g1.8g
Annoskoko puolitettuna274g536kcal38.5g29.9g29.1g0.9g
Arvot/100g100g196kcal14.1g10.9g10.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188196