Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g84g393kcal7.7g43.9g20.3g0g
Katkarapu 75g51kcal10.8g0g0.8g0g
Kesäkurpitsa113g19kcal0.5g2.8g0.7g0.8g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g19g10kcal0.6g1.2g0.4g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 75g20kcal2.5g2.3g0g0g
Kananmuna, keitetty 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 24g84kcal2.5g17.1g0.3g0.9g
Rypsiöljy 10g90kcal0g0g10.1g0g
Mineraalisuola keskiarvo 11g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.8g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Valkopippuri 0.8g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Parmesan formaggio da pasta15g69kcal6g0g5g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g188g488kcal56.3g3.8g28.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1314g2574kcal184.6g143.6g139.8g4.2g
Valittu annoskoko657g1287kcal92.3g71.8g69.9g2.1g
Annoskoko puolitettuna329g644kcal46.2g35.9g35g1.1g
Arvot/100g100g196kcal14g10.9g10.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188196