Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g99g459kcal9g51.2g23.6g0g
Katkarapu 88g60kcal12.6g0g1g0g
Kesäkurpitsa131g22kcal0.5g3.3g0.8g0.9g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g22g12kcal0.7g1.4g0.4g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 88g23kcal2.9g2.7g0g0g
Kananmuna, keitetty 48g69kcal6g0.1g4.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 29g98kcal2.9g19.9g0.3g1g
Rypsiöljy 12g105kcal0g0g11.8g0g
Mineraalisuola keskiarvo 13g0.2kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.9g2.4kcal0.1g0.3g0g0.2g
Valkopippuri 0.9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Parmesan formaggio da pasta18g80kcal7g0g5.8g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g219g569kcal65.7g4.4g32.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1533g3003kcal215g167.4g162.8g4.6g
Valittu annoskoko767g1502kcal107.5g83.7g81.4g2.3g
Annoskoko puolitettuna383g751kcal53.8g41.9g40.7g1.2g
Arvot/100g100g196kcal14g10.9g10.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188196