Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g113g524kcal10.2g58.5g27g0g
Katkarapu 100g68kcal14.4g0g1.1g0g
Kesäkurpitsa150g26kcal0.6g3.8g0.9g1.1g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g25g14kcal0.8g1.6g0.5g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 100g27kcal3.3g3.1g0g0g
Kananmuna, keitetty 55g79kcal6.9g0.2g5.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 33g112kcal3.3g22.7g0.4g1.1g
Rypsiöljy 14g119kcal0g0g13.5g0g
Mineraalisuola keskiarvo 15g0.2kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Valkopippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Parmesan formaggio da pasta20g91kcal8g0g6.6g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g250g650kcal75g5g37.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1751g3430kcal245.4g191.4g186.2g5.6g
Valittu annoskoko876g1715kcal122.7g95.7g93.1g2.8g
Annoskoko puolitettuna438g858kcal61.4g47.9g46.6g1.4g
Arvot/100g100g196kcal14g10.9g10.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188196